Фестивал на семената и фиданките: свободно споделяне на семена и малки растения

Filed Under: Събития и новини on February 15, 2013

семена и фиданки

Тук споделяме идеята и текстът за  едно ново събитие, което звучи страхотно:

На 20 и 21 април 2013 г. сме решили да организираме най-големият некомерсиален фестивал на семената.

Идеята:
Всеки трябва да си подготви семена или фиданки от всякакви плодове, зеленчуци, цветя, храсти, дървета(иглолистни, широколистни) и др.

На този фестивал ще обменим семена, фиданки, опит, ще обменим идеи свързани с глобалите промени и тенденции в зелените инициативи, и идеи по света.

Това ще е първия голям фестивал на Зеленото Добруване.

Организацията:

Поради факта, че много неща могат да се променят ще фиксираме всички подробности в началото на 2013г., но вие не забравяйте тази година да съберете семена от всички възможни растения до, които имате достъп (независимо, в коя точка на света ще посетите). Съхранете ги добре, при някой ги изсушете допълнително, защото влагата може да ги унищожи.

Систематизиране:

Ще картографираме всички растения, по вероятно най-подходящо местоположение и нов дом, произход, почва, климат и надморска височина. Който следи информацията в това събитие ще получи конкретни данни за това.

Къде ще се проведе този форум?:

Вече имаме няколко идеи, но нека всеки, който реши, че има вдъхновяващо и достойно място за това, да ни пише: Greenteam Bulgaria – Зеленият отбор на България.

Идеята е да е направен през пролетта, когато всеки може да си засади фиданки или семена(и точно 2 седмици преди Великден -5 май, неделя 2013г.)

За допълнителна и актуална информация, моля следете Фейсбук страницата на събитието ТУК.

Вижте още: