Обучение по „Актуални въпроси на отглеждането на защитени породи в биологичното животновъдство”

Filed Under: Животни, Събития и новини on September 23, 2010

Дата:29-30 септември
Място:гр.Маджарово-с.Тополово,общ.Маджарово
Организатори:проект „Новото тракийско злато”

„Актуални въпроси на отглеждането на защитени породи в биологичното животновъдство”.Това ще бъде темата на двудневно обучение ,което ще се проведе по проект “Новото тракийско злато” на 29-30 септември 2010 година в гр.Маджарово..В обучението участие ще вземат над 20 феремери от села около Ивайловград,Кърджали,Стамболово,Маджарово и Крумовград.
Курсът ще започне със запознаване на участниците с целите и дейностите по проект „Новото тракийско злато”,както и потребителския интерес към биологичните продукти.
Нормативната уредба за практикуване на билогично земеделие и живтновъдство,както и контрола и сертификация на биологичното земеделие ще представи пред производителите д-р Анна Карова.
Особености в отглеждането на автохтонни и защитени породи в Източни Родопи като родопското късорого говедо,българското сиво говедо и каракачанската овца ще бъдат представени на обучителния семинар.
Лектори ще бъдат представители на фондация „Биоселена”-Карлово и „Авалон”-Пловдив-доц.В.Попов,който е и координатор биологично земеделие по проект „Новото тракийско злато”.
Участниците в двудневното обучение ще се включат и в официалното откриване на биологичната ферма в с.Тополово,общ.Маджарово,изградена по проект „Новото тракийско злато”.
Гости на откриването и участници в обучението ще могат да наблюдават особеностите на отглеждането и храненето в билогичното животновъдство на практика и ще посетят производители в района на село Горно поле.

Вижте още:

Коментирай

You must be logged in to post a comment.