„Монсанто“ съкращава 2600 работници заради лоши ГМО продажби

Filed Under: Други, Екология on October 19, 2015

Монсанто

Отлична новина в От Извора:

Положението не е розово за любимия на всички гигант, разработващ генно-модифицирани семена. Поради сериозния спад на продажбите, „Монсанто“ обяви, че планира да съкрати 2600 работници в опит да намали разходите си — коло 11.6% от всички работни места.

И това не е първият път, когато „Монсанто“ има провал с продажбите. През февруари тази година предрекох „началото на краха“ за „Монсанто“ и „Макдоналдс“. Това е становище, което до неотдавна се смяташе за истински абсурдно. „Макдоналдс“ и „Монсанто“ бяха злодеите, които всеки обичаше да мрази, но пред които се чувстваше безпомощен.

Те са „прекалено големи, за да се провалят“ — казвахме. И може би изпълнителните им директори са разсъждавали по същият начин. Истината обаче е, че тези компании имаха десетилетия, за да се променят към по-добро и да си създадат добро име. Защо „Макдоналдс“ не спря да използва долнопробни и токсични съставки, като ги замени с нещо по-качествено? „Монсанто“ можеше да направи нещо след множеството репортажи по медиите за самоубийствата на индийските фермери в резултат на ужасяващите им договори.

Вижте цялата новина тук:  http://www.otizvora.com/2015/10/7155

Вижте още: