Пророчествата на Ванга за природата

Filed Under: Езотерика, Екология on April 17, 2013

Ванга за природата

 

Публикуваме тези, за съжаление актуални, цитати от Ванга не с цел всяваме страх, паника или скептицизъм.

Нашето единствено желание е всички да се опомним, да не забравяме, че сме деца на природата, а не нейни деспотични и неразумни господари.

Да не забравяваме, че отровните торове и ГМО храните убиват и нас, и Земята.

Да не си затваряме очите, когато толкова много хора алармират за състоянието на пчелите в момента.

Вярваме, че всички пророчества са дадени за да можем да ги променим.

Вярваме, че можем да ги променим за добро! Заедно!

Не прекалявайте с торовете и химикалите, защото природата вече се задъхва. Ще дойде ден, когато от лицето на земята ще изчезнат различни растения, зеленчуци, животни… Най-напред лукът, чесънът и пиперът. После пчелите, а млякото ще стане вредно.

(Сп. Родолюбие, 1989 г.)

***

Пчелите ще измрат. Млякото ще стане отровно. Ще затваряте вода в буркани.

(Н. Ганев, Феномени на България, 1993 г.)

***

Плодородна беше земята българска… А сега? Всичко се отрови и вие го ядете – ето откъде се взимат болестите. Алчните за пари за хората не мислят. Ама никой не е по-силен от Природата. Тя ще си връща. Големи промени ще има в Природата.

(Пред Бойка Цветкова)

***

Знаете ли какво ще дойде след няколко години? Земетресения, огньове, наводнения, беди… От това много народ ще загине. Отвсякъде ще се бият, всички народи ще са в един кюп… Хората ще намалеят, стока няма да има, дърветата ще се унищожат, първо брястовете ще изчезнат. Овце, крави, кози – за ядене няма да стават. Вие си играете с всичко и не виждате каква мизерия иде. Хората ще ходят голи и боси, няма да има ни какво да ядат, ни отопление, ни осветление.

(Казано пред Спаска Вангелова от Петрич, лятото на 1995 г.)

***

Ще дойде ден, ще загине гроздето. Няма да се роди грозде… Ти го сееш пшеница, то ще роди ръж…

***

Водата ще стане по-скъпа от черното злато, а един ден тя напълно ще изчезне.

Водата, водата! Откога разправям, че водата ще стане по-скъпа от златото. Ето – става. В България вода има и тя ще стигне, само да не я продавате.

***

Нашите планини и езера са свещени – като тези в Индия. Само че народът ни не го разбира. Ще дойде ден, когато при нас ще дохождат от цял свят и ще черпят енергия… Седемте Рилски езера са райско кътче – то ни е връзката с Космоса. Затова Дънов толкова често е ходел там.

Вижте още: