Семинар и изложение за устойчиво развитие – 10 и 11 септември

Filed Under: Биоземеделие, Събития и новини on September 4, 2011

На 10 и 11 септември ще се проведе първият по рода си в България Семинар и изложение за устойчиво развитие на язовира между селата Мало Бучино и Иваняне, на около 15 км от центъра на София. Семинарът ще се състои от тази страна на язовира, където се намира ресторантът и в пространството около него, от 09.00 до 20.00 в събота и от 09.00 до 17.00 ч. в неделя.

Идеята е да събере на едно място много участници от различни организации и сдружения от България и чужбина.
Основен лектор и през двата дни, ще бъде международният експерт Йън Уинклес, по чиято идея се организира семинара, и чиято дейност е призната от ЮНЕСКО !

Той е известен сред природозащитниците по целия свят с работата си на остров Реюнион в Индийския океан, където успява да създаде уникална среда на хармония между туризъм и екология.

Йън Уинклес е специалист по алтернативни източници на енергия, както и по природосъобразно земеделие. Работи като консултант по множество международни проекти към неправителствени организации, свързани с опазване и развитие на околна среда. През 1998 г. се мести да живее на остров Реюнион. Българинът Филип Кирилов става негов ученик там и по-късно Йън Уинклес му помага да учреди добре познатата българска асоциация “Тринога”. Работата му на острова по проекти за запазване на връзката между поколенията, съхраняването на обичаи и традиции, развиването на района и превръщането му в уникално туристическо място, спомага Реюнион да бъде включен в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО.

Основните теми по време на двудневния семинар на язовир Мало Бучино-Иваняне ще са свързани с устойчивото развитие. Ще бъдат представени няколко технологични иновации като прототип на 3Д принтер, Plasma spark plugs и новото списание за устойчиво развитие „Тук Сега”. Освен това ще бъдат представени слънчеви печки за говене, други полезни устройства и ще има демонстрации на нови строителни техники, които използват алтернативни материали.

Основен акцент на семинара ще е и представяне на проекта за развитие на язовира, като център за устойчиво развитие, който се състои от място за отдих, природен парк и малък център за устойчив бизнес.

За допълнителна информация и потвърждение за участие се обръщайте към Юлия yuya@urbulgaria.com или на тел. 0888-839-856, 0878-839-856.

Вижте още: