Схимонахиня Нила – пророчествo за земеделието

Filed Under: Езотерика on February 4, 2014

Схимонахиня Нила

Преди неколко години се проведе събрание на духовенството от окръга, след което ние с йеромонах Силуан, настоятел на Космодемянската църква в село Виноградова, тръгнахме да идем при майка Нила. Когато влязохме, майка Нила каза: – Сега трябва да дойде настоятелят на Троицкия храм от село Конобеево, отец Леонид Плоский. И наистина, не след дълго се появи отец Леонид. Ние не знаехме, че той ще дойде, а и майка Нила не би могла да знае, че той се готви да дойде при нея. Това свидетелства, че майката има дар от Господа за провидение. Такива неща са се случвали не веднъж. И в срещите и в разговорите й постоянно проявяваше тази дарба. (От спомените на игумена на храма св. Йоан Златоуст, Инокентий, във Воскресенск). Жизненият път на схимонахиня Нила (Евдокия Андреевна Новикова), позната на много православни от всички краища на Русия, завърши на шести март 1999 г.

Благодатните дарове от Господа на старицата – прозорливост, пророчества, мъдри съвети, изцеления от болести, утешения, са засвидетелствани от идващите при нея за помощ и съвет.

Схимонахиня Нила – Пророчества о России Тя виждаше с духовните си очи душата на човека, виждаше целия му живот, както настоящия, така и миналия, и бъдещия. Затова бе толкова ефективна нейната помощ за хората, отиващи си от килията й утешени, ободрени и окрилени.

С духовно око майката видяла, че сегашното и следващото поколения ги очакват, може би, още по-тежки скърби и изпитания. Най-често тя разказваше за своя лагерен опит, за преживяване в условия на глад, когато няма практически никакви запаси храна:

… Колко страшно е да се гладува, да не ви дава Бог да го преживеете. В лагера хляб почти не видяхме. Когато излязох на свобода, мислех, че никога няма да се наям хляб. А ето че идва глад. В детските години в Украйна се случваше да погледнеш наоколо, жита до хоризонта, класове наляти, един до друг. Подухне вятър, и като вълни по морето, бягат до самия хоризонт.

Никакви плевели в тях нямаше. А сега, погледнеш – до хоризонта, само бурени се виждат. Изоставиха земята, а тя ни е хранилница. Трябва всички да се трудят на полето. Хората ще трябва да отговарят за това, че земята не е обработена. От това и ще настъпи гладът, че земята е изоставена. Ако имате парче земя, всяко крайче трябва подобаващо да се обработи, да се засее, и земята ще помогне да се издържи гладното време.

Садете картофи, овошки на всеки участък, където ви дадат, развъдете кокошки. Трудно ще стане – картофи с краставици ще ядете. Запасите няма да ви спасят, защото гладът няма да започне изведнъж. Със всяка година ще става все по-трудно, урожаите пропадат, ще започнат все по-малко земя да обработват. Всички трябва да се постараят да са по-близо до земята. В големите градове животът ще е много труден. Такъв глад ще настане, че хората ще пълзят в къщи, да намерят нещо за ядене.

…. Ще трябва да приготвяте липов цвят, коприва и други треви да сушите, а после да ги запарвате – тази отвара ще е достатъчна за храна.

Използвани източници – http://grigorsimov.blog.bg/politika/2013/06/03/shimonahinia-nila-prorochestva-za-rusiia.1116685

Вижте още: