Астроботаника

Filed Under: Езотерика on December 29, 2007

Адриана Вотей
Bulastro.com

Всичко във Вселенната е взаимосвързано , всичко взаимодейства. Животът на нашата Планета , както и на другите се подчинява на финни космически връзки и енергии, които Тя поема от Космоса. Древната наука Астрология може да ни раскрие много тайни от Божествения план. В тази наука са вплетени и други, като математика и най-вече сакралната геометрия, върху която се базира цялато устройство на Вселенната. Безброй невидими многомерни и многопространствени енергийни кристали са въз основа на Вселената, между тях се осъществява непрекъсната комуникация, като един глобален Космически интернет живее и диша тя. Универсалната форма въз основа на триъгълника и шестоъгълника преобладава. Така повечето сектори във Вселенната представляват пулсиращи през много дълги според нашето времеизчисление периоди многомерни пространства, които освен това се намират в непрекъсната ротация.

Различни енергийни тела на всички обекти и субекти във Вселенната – физически, астрални, етерни, ментални, атманически и т.д. различават си помежду си само в скороста на обработването и компресия на информацията, върху всяко от тези енергийни тела се простира своеобразна акупунктурна мрежа, която позволява да се реализира връзката между тези тела на единия обект-субект и другият такъв. Ротационният принцип на тези енергийни тела позволява акупунктурните им точки да служат за формиране на информационните канали, а самата информация се предава посредством квантовите потоци-полета. Известните ни от физика малките частици – лептони, кванти, протони и т.п. са преносители на информацията, която се распространява из Космоса със скоростта многократна надвишаваща тази на светлината. Така, че ние не трябва вече да се учудваме, как толкова далечни космически обекти може да ни въздействат и да не мислиме, че физическото тяло, например, на Юпитер въздейства на нашето. Правилно да се каже, че енергийните тела на Юпитер въздействат върху нашите енергийни тела.

Като говорим за растителното Царство на нашата планета – то е най-древното и най-съвършенното, приключило еволюцията на Планетата ни. Растенията имат общ енергиен егрегор и затова вашето отношение дори към само едно растение се предава и на другите растения. С помощта на кирлианови снимки е доказано, например, че растението распознава човека, който му е откъснал листо и аурата му се свива. Геометрическата форма на растенията, особено на цветята е най-близка до така наречената космическа Меркаба или Цветето на Живота , изображението на което се виждат и в Древен Египет, Тибет, Индия и дори в България по скалите, храмове и някои писмени документи. Като първоисточника на всичко живо се явавя Океан, той като гигантски течен кристал преписва информация от Космоса, синтезира и я распространява, ражда мисълформи и ги променя, от него поемат еволюционният си път и първите растения на нашата Планета. Затова първо ще поговорим за тях. Като погледнем океанското дъно ще видим богато разнообразие на палитрата на растенията, които и до ден днешен не са решили да напуснат родното си място – Океана, морето. Върху тези растения, както разбира се и върху водораслите непосредственно влияние има планетата Нептун и естествено зодията Риби. Нептун е свързан с мистерията, тайната на живота, с милосърдието, а също така с лечението, затова водните растения далеч превъзхождат земните по лечебните си свойства. Човечеството тепърва започва да ги приоткрива. Приоткрива, защото ги е забравило след Потопа. Известни са сега с лечебните си свойства сини и зелени водорасли, станали толкова популарни в последно време, а колко още тайни крият под булото на Нептун морските растения!

В еволюцията си и в състезанието си на максимална издържливост обаче определено са спечелили представители на кактусите, които издържат на минимума вода и почва, те са под влиянието на противоположната на Рибите зодия- Дева и на планетата Меркурий, Девата е образ на пясъка, детайла, интеллекта и съзнанието – много от кактусите, както знаем се използват в шамански практики , притежават възможността да влияят върху човешкото съзнание, използват се като лекарства, транквилизатори, зареждането им е вече не от течният морски кристал, а от земният – пясъка. Интересно, че именно морските растения и цветята на кактусите най-много от всички други растения приличат на звездички. Интересен е факта, чи именно кактусите ,стоящи до компютъра многократно намаляват вредното му излъчване върху човека – случайно ли е, че и компютъри са под влиянието на Девата и Меркурия?
Растенията на нашата планета са основни миротворци и хармонизатори, да не говорим, че са и дарители на кислород и пречиствателни станции на планетата. Те са съвършени и живеят като задружно семейство, което човек методично уничтожава. А би трябвало да знае, че в еволюционната стълба на тази Планета той се намира под растенията, макар, че над животните – такъв е парадокса. Знаете ли защо само растенията откликнали на контактите с извънземният разум, когато подозрителните учени , астрофизици и военни решили да не дават никаква информация на човечеството? Защото те имат коллективен и космически разум и именно растенията на полетата в Америка, Англия, Канада, Испания и в много други държави настойчиво продължават да ни изненадват с все повече фантастични геометрични рисунки , които приемат като матрици от Космоса – но затова е отделна тема… Странни геометрични форми по морето и океана са също така направени не без участието на морското растително царство. А случайно ли е, че така наречените чакри в индийската традиция ги сравняват с лотоси, с различни по количество листенца в зависимост от чакрата? Лотосът символа на мъдростта, посвещението, не случайно едно от най-почитаните цветя и в Индия и в Древен Египет. Цъвтящи Лотоси под краката на малкият Будда е символ на енергийното активиране на земята с идването на тази велика душа. Лотосът пак е свързан с Нептун.

Астроботаниката се занимава не само с изучаването на растенията от космобиологическата гледна точка, но и опита да прилага знанията си за медицина и растениевъдство. В процеса на развитието на растението участват най-различни зодиакални енергии и планети, в зависимостта от стадиите на развитието. Така семето се намира под влиянието на нулевите градуси на Лъва, Рака, Овена, Везните и Козирога, то съдържа в себе си потенциал. Енергията на импулса на Овена и силата на Марса го тласка към жгивота, после то трябва да получи среда на обитание и развитие и тук се включва грижовната Венера и енергията на Телеца – почвата, процеса на развитието нагоре към небето се контролира от Близнаците, на тази стадия най-успешно се справят бобовите растения и лианите ,изпозвайки външната среда -, недостига на въздуха през този стадий ня рязвитието на растение е много рисково, както и силният вятър, на следващата стадия растението вече се нуждае от повече влага, то е проявило корена си, стъблото, листенцата, които трябва да растат и тук се подключва енергията на зодията Рак, периода на цъвтежа и общият вид на растението е под влиянието на Лъва и Слънцето- светлината и топлината тук са необходими, в края на тази стадия- ако става дума за плодни растения- започва и формирането на плода, което се контролира и дооформя от енергията на Девата. Някои цветенца и плодове на едно и също растение или дърво, обаче не успяват да спечелят битката си за живот- тук беспощадният Скорпион и контролиращ трансформационните процеси Плутон дава пропуск само за жизнеборческите качества, под енергията на Везните и Скорпиона върви и битката с плевелите, паразитите. Фазата зрели плодове е отговорността на Стрелеца и Юпитера.

Реколтата и консервацията на растенията, плодовете, зеленчуците, сбор на билки и така нататък е под юрисдикцията на Сатурн и Козирог. Направете тука връзката с България, която има силно влияние на Сатурн и Козирог. Преработването на растенията е делото на Водолея и Уран, а също така и всички генни мутации и генно инженерни растения и храни- тук се проследява не само естественното влияние на еволюцията, но и човешката намеса. С навлизането в ерата на Водолея забелязваме много промени и мутации в растенията, нови начини на запазването и консервацията им, но и много не досущ рисковани и понякога убийствени човешки експерименти със света на растенията . Под лъчите на Нептуна и Рибите растението навлиза в сънната стадия на своето съществуване, за него това не е смърт, а подготовка към едно ново събуждане през пролетта.

Удивително, как в същност циклите на прераждането на растението се редуват естественно без да нарушават физическата му форма – така и човечеството някога ще достигне това съвършенство, ако няма да уничтожи света на растенията. Не случайно символически именно цветята посрещат новороденото и изпращат с почит заминаващият от тази планета, символично намеквайки за вечният живот. Като общата им аура е изпълнена с безграничната обич на Венера, красотата и хармонията.

Прочети цялата статия

Вижте още:

Коментари (2)

 

 1. Цветанка says:

  Здравейте!
  Научих интересни за мене неща и съм благодарна, че този сайт го има и за това, че има хора, които въпреки всичко не се отказват от усилията си да да запазят чистотата и хармонията на планетата ни.
  С известно съжаление, че може би ще засегна написалия текста и с уточнението, че написаното по-долу от мен е пропито и мотивирано от добри чувства към писмената ни реч и към използващите я (като че ли повече, за да кокетничат с някаква суетна и куха “модерност”, отколкото, за да комуникират с другите ясно, точно и разбираемо – това го казвам по пр инцип, а не, защото обвинявам конкретно писалия статията човек):
  Със съдържанието си статията ме развълнува приятно и ме изпълни отново с благоговение и преклонение към Бог и Творенията му. Обаче неграмотността и желанието да сме модни, макар и осакатяващи неповторимо и брилянтно точния си и ясен Български Език. Като хора, интересуващи се от езотеричния аспект на нещата, би трябвало да знаете, че никой език (а още по-малко българският) не е случаен и, за да сме в хармония със земята си и с всичко, което е заложено у нас като народност и енергийно, е направо неразумно да изкълчваме така начина си на изказ, граматиката си и т.н. само и само да направим езика си да прилича на един западен език, който може и да има (всъщност той със сигурност има) своите достойнства, но не и за нас, българите, и за нашата земя. Не е ли ясно и очевидно, че езикът ни става много по-беден, неточен и неясен от тези нововъведения, които упорито си пробиват път във всички среди, дори и сред хора, които са на възраст и с не едно висше обазование и много често то е българска филология – но само и само да се правят на съвременни и неназадничави, са готови да говорят българския език като руснаци (за които, както знаем, е много трудно да усвоят членуването в българския език) или като англоговорещите нации, които за съществителните и прилагателните имена нямат друг род освен мъжкия, или като… да не изреждам повече. Просто сме човеколюбиви и искаме да премахнем затрудненията с езика ни, които стоят пред чужденците, на които се налага да използват изключителния ни език?! Или искаме “да сме като напредналите” нации?! Или понеже вече сме поостарели и младите “юпита”, които знаят да пишат и говорят по-добре на английски, отколкото на български ни комплексират, а ние все още искаме да сме като в спомените си отпреди двадесет години?! Толкова ли е трудно да се разбере къде и кога се използва пълният член (граматическият, не “онзи”) и кога и къде се слагат запетайките и тиретата например? А в говоримия език поставянето на ударенията особено на едносричните думи е направо смешно и нелепо. Частиците “КИ” и “ЦА”, от които в българския език веднага става ясно, че става дума за женски род на съществителното или прилагателното освен, че правят излишни допълнителните обяснения и не позволяват да се изпада в неловки и неуместни положения, са носители на ЕНЕРГИЕН ЗАРЯД – което би трябвало на хората с претенции за езотерични познания, да е ясно: как наричат енергията в далекоизточните страни, откъдето са се преселили накрая древните българи?
  За мое огромно изумление и съжаление дори и представителите на съсловията на учителите и на университетските преподаватели вече говорят по този извратен и нелеп според мен начин. Гледаш нещо написано или слушаш някого с претенциите за интелигентност и високо образование и се чудиш какво иска да каже всъщност с тези англо-български времена; мъжки род на прилагателните и съществителните, когато се говори за жени и момичета; използването на множествено и единствено число едновременно в определени словосъчетания; неизползването целенасочено на възвращателната частица “се” и на притежателните местоимения, което още повече осакатяав прекрасния ни език. И още, и още…………..
  Всъщност на никого не се извинявам. По-скоро бих казала: ЗАСРАМЕТЕ СЕ, БЪЛГАРИ ЛИ СТЕ, КАКВИ СТЕ, НЕ МИ Е ЯСНО…….

 2. admin says:

  Благодаря за добрите думи за сайта. Авторката на статията е от руски произход, ако визирате правописа на статията.

Коментирай

You must be logged in to post a comment.